Dopremljeni testovi za malu maturu - iKragujevac


Vesti

U pratnji policije, koja će cele noći dežurati u zgradi Šumadijskog okruga, dopremljeni su testovi za malu maturu, koji će sutra, takodje pod jakim merama bezbednosti biti distribuirani svim školama Šumadijskog okruga.

Završni ispit za učenike osmog razreda počinje sutra testom iz srpskog jezika, dok se u četvrtak i petak rade testovi iz matematike i kombinovani.

U pratnji policije, danas je iz beogradske štamparije Zavoda za izradu novčanica u školske uprave pod jakim merama bezbednosti distribuiran materijal za malu maturu za teritoriju cele zemlje. Ovo je već godinama ustaljena praksa kako se ne bi dogodilo da se testovi pojave u javnosti pre zakazanog polaganja. Zbog toga je i obezbedjeno dežurstvo pripadnika policijske uprave tokom noći na mestu odakle će se sutra po tri hiljade testova za tri ispita distribuirati školama.

Ove školske godine 2800 učenika završava osmi razred na području Šumadijskog okruga, ali iz predostrožnosti obezbedjeno je oko 3 hiljade testova za srpski, matematiku i kombinovani test koji se polažu ove sedmice.

Inače, kombinovani test sadrži pitanja i zadatke iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, a konačni 24. juna.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna.

Raspored po školama obaviće se 4. jula, dok je 5. i 6. jul rezervisan za upis učenika u srednju školu - prvi upisni krug.

Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista želja sa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama i za taj dan predviđen je i upis učenika u srednju školu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu