Gradsko veće prihvatilo izveštaje o poslovanju - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće prihvatilo je izveštaje o poslovanju Doma zdravlja, Apoteke Kragujevac i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za prošlu, kao i planove rada za ovu godinu.

Iz neutrošenih subvencija na ime zarada zaposlenima u javno-komunalnim preduzećima "Gradska groblja" i "Zelenilo" biće isplaćeno 2,7 miliona dinara. 
Usvojen je i novi Pravilnik o načinu, kriterijumima i postupku prijema dece u Predškolsku ustanovu "Nada Naumović". Regresna skala je ukinuta, a prijem dece u kragujevačke vrtiće vršiće se na osnovu prosečne zarade roditelja u poslednjem kvartalu.

Takođe, veće je dalo saglasnost na izmene Programa poslovanja Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj za ovu godinu, koje se odnose na subevcije za zakup prostora u Sobovici u iznosu od milion i po, gde će pored ovog privrednog društva biti smeštena i referentna nacionalna laboratorija za mleko. U istom prostoru biće i sedište kineske kompanije koja će se baviti otkupom stoke u Šumadiji.

Gradsko veće dalo je saglasnost i na zaključenje Okvirnog sporazuma za nabavku svežeg voća i povrća za predškolske ustanove. Reč je o centralizovanim javnim nabavkama kojima su do sada u gradskom budžetu već evidentirane značajne uštede.

Data je saglasnost i na prihvatanje osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom "FK Radnički 1923", čime ovaj sportski klub postaje prvi u Srbiji koji je preuzela lokalna samouprava.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu