OBAVEŠTENJE: Međunarodna konferencija o kvalitetu života u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

Međunarodna konferencija o kvalitetu života u Kragujevcu:

 

Uz podršku grada Kragujevca, Centar za kvalitet Fakulteta inženjerskih nauka organizuje prvu Međunarodnu konferenciju o kvalitetu života. Dvodnevni naučni skup počinje sutra na Fakultetu inženjerskih nauka, a okupiće veliki broj stručnjaka iz akademske sfere, koji će prezentovati naučna i stručna dostignuća, kroz izbor različitih tema iz oblasti unapređenja kvaliteta života. Biće predstavljeni i radovi vezani za kvalitet života u gradovima.


Prema rečima Minje Obradović, člana Gradskog veća za upravljanje projektima i međunarodnu i unutrašnju saradnju, međunarodna konferencija je prilika da građani čuju koji faktori utiču na kvalitet života, ali i na koji način grad može da utiče na unapređenje kvaliteta života građana. Jedan od ciljeva lokalne samouprava je da kvalitet života u Kragujevcu bude što bolji, a ovaj naučni skup je dobra polazna tačka da radimo u tom pravcu - kaže Minja Obradović, član Gradskog veća.

Na prvoj Međunarodnoj konferenciji biće prezentovano 55 radova iz različitih oblasti, a očekuje se veliki broj istaknutih autora iz Kanade, Belgije, Poljske, Austrije, Turske, Italije, Slovačke i zemalja iz našeg okruženja.


Cilj je da naša dosadašnja saznanja koja obuhvataju kvalitet života u užem smislu, dobrobit i sreću, prenesemo građanima Kragujevca, kako bi mogli da unaprede svoj nivo kvaliteta života - rekao je prof. dr Slavko Arsovski, upravnik Centra za kvalitet. Takođe, želimo da promovišemo naše rezultate na međunarodnom planu, očekujući da u narednom periodu, sa kolegama iz inostranstva, radimo na zajedničkim projektima. Međunarodna konferencija u Kragujevcu, dodaje Arsovski, treba značajno da doprinese sagledavanju situacije na koji način možem da živimo bolje, a za to ne treba mnogo novca, već dovoljno znanja i dovoljno volje da se krene tim putem.


Međunarodna konferencija o kvalitetu života biće svečano otvorena sutra u 11 časova, u Svečanoj Sali B objekta Fakulteta inženjerskih nauka.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu