PAŽNJA: Pojačana kontrola primene mera zaštite od buke u ugostiteljskim objektima! - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu pojačana kontrola primene mera zaštite od buke u ugostiteljskim objektima:

Komunalna inspekcija, inspekcija za zaštitu životne sredine, komunalna policija i Policijska uprava grada Kragujevca, proteklog vikenda sproveli su zajedničku vanrednu kontrolu primene mera zaštite od buke ugostiteljskih objekata u užem gradskom jezgru.

U skladu sa Zakonom o zaštiti buke u životnoj sredini, vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da obezbede Izveštaj o merenju buke, i prilikom kontrole ustanovljeno je da nisu svi vlasnici ispunili ovu zakonsku obavezu.


Prema rečima Andreje Ilića, načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, akcija je sprovedena posle brojnih pritužbi građana na neprimerenu buku u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima tokom vikenda. Akciju kontrole organizovali smo u šest ugostiteljskih objekata.

Četiri lokala nisu posedovala Izveštaj o merenju buke, zbog čega će inspektori za zaštitu životne sredine u okviru svoji nadležnosti podneti prekršajne prijave Osnovnom prekršajnom sudu u Kragujevcu - kaže Ilić i dodaje da je kontrola organizovana u cilju unapređenja komunalnog reda u Kragujevcu.


Kazne za nepoštovanje Zakona o zaštiti od buke za preduzetnike su od 250 do 500 hiljada dinara, a za pravna lica od 500 hiljada do milion dinara. Gradska uprava apelovala je na pravosudne organe da postupaju po prekršajnim prijavama koje podnose Gradske inspekcijske službe.


Kako bi se u potpunosti sprovodio novi Zakon o javnom redu i miru, gde komunalna i redovna policija i sve inspekcijske službe deluju zajedno, Ilić kaže da će akcija kontrole buke biti pojačana u letnjim mesecima.
     

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu