Počinje manifestacija "Otvorena dvorišta" - iKragujevac


Vesti

Izbor za najlepšse dvoriste pod nazivom "Dani otvorenih dvorišta" održava se od juna 2007. godine.

Ova manifestacija prvi put je organizovana u selu Vlakča i prve godine je učestvovalo deset domaćinstava u izboru za najlepše dvorište.

Gradska turistička organizacija “Kragujevac” poziva sve seoske domaćine da se i ove godine na vreme prijave i učestvuju u izboru za najlepše dvorište. Cilj ovog takmičenja jeste oplemenjivanje prostora seoskih dvorišta, a svakako doprinosi i razvoju seoskog turizma.

Sva seoska domaćinstva, za ovu manifestaciju, mogu da se prijave do 1. juna 2016. godine u direkciji turističke organizacije ili telefonom broj 034/334-883 i 034/332-172. Zbog razlika u načinu uređenja dvorišta, takmičenje se odvija u četiri kategorije i zanimljive i korisne nagrade dodeljuju se u konkurenciji za najlepše park-dvorište, najlepše etno-dvorište, najlepše dvorište i najlepši detalj.

Gradska turistička organizacija “Kragujevac”, u cilju razvoja seoskog turizma, postala organizator takmičenja.

Ova manifestacija je u međuvremenu poprimila regionalni karakter, pa se u izboru za najlepša dvorišta našlo preko 200 domaćinstva sa seoskih područja osam gradova i opština, Aranđelovca, Batočine, Despotovca, Knića, Lapova, Rekovca, Topole i naravno Kragujevca.

„Dani otvorenih dvorišta Šumadije“ svake godine motivišu sve više učesnika da urede dvorišta i oplemene životni prostor, a organizatori – turističke organizacije iz centralne Srbije, one najbolje nagrađuju sadnicama, ukrasnim biljkama, semenskim materijalom, ukrasnim detaljima za dvorišta, slikama, posetom kulturno-istorijskim znamenitostima i drugim praktičnim i primenljivim nagradama, kojima se podstiče dalje i bolje uređenje dvorišta i sela.

Ova manifestacija postaje sve popularnija i teži da se proširi na čitavu zemlju i postane jedna od značajnijih u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu