Vodička tura „Kafane starog Kragujevca“ - iKragujevac


Vesti

U subotu, 21. maja, Gradska turistička organizacija “Kragujevac“ organizovaće vodičku turu „Kafane starog Kragujevca“ u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“. Ova besplatna vodička tura je pešačkog karaktera i počeće u 17 časova od „Krsta“.

Zainteresovani Kragujevčani i gosti grada moći će da se upoznaju sa začecima ugostiteljstva i gradnjom prvih hanova i karavan-saraja.

Najinteresantniji deo priče koju će čuti od turističkog vodiča Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ odnosiće se na nastanak prvih kafana u našem gradu, kada, kako, ko i u kojim društvenim okolnostima ih je osnovao, šta se prvo služilo i u kojim delovima grada su bile izgrađene. Setićemo se i mnogih značajnih ljudi koji iz različitih oblasti života, koji su vreme provodili u kafanama Kragujevca, od Đure Jakšića pa nadalje.

Osim kafana, tokom vodičke ture planiran je prolazak pored lokacija nekadašnjih i postojećih hotela i upoznati se sa društvenim životom koji se u njima odvijao.

Vodičku turu zavšićemo u kafani „Balkan“, koja je oduvek važila za kultno mesto druženja Kragujevčana. Zajedno ćemo popiti domaću kafu i odmoriti se posle pešačenja u prijatnom ambijentu prave gradske kafane.

Potrebne informacije zainteresovani mogu da dobiju u Turističko informativnom centru (plato Robne kuće) ulica dr. Zorana Đinđića br. 11, telefon 335 302 ili na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

izvor: GTO Kragujevac 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu