VOJNA AKADEMIJA: 625 kandidata, samo 140 mesta! - iKragujevac


Vesti

Na Vojnoj akademiji danas je održan prijemni ispit za narednu školsku godinu koji je polagalo 625 kandidata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na akademiji za 2016/2017. školsku godinu predviđeno 140 mesta, od toga 50 za učenike Vojne gimnazije, dok je 90 mesta rezervisano za kandidate iz civilstva.

Prijemni ispit iz matematike je održan u fiskulturnoj sali sportskog centra Vojne akademije, dok se fizičko polagalo na sportskim terenima.

Kako se navodi u saopštenju, načelnik Kadetske službe u Vojnoj akademiji Uroš Domazet je naveo da je iz godine u godinu sve veći broj kandidata koji konkurišu, ali i da Akademija ima čvrste kriterijume za upis.

Ministarstvo odbrane ističe da ulaže napore za unapređenje sistema školovanja na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Univerziteta odbrane, a doprinos tome su i novi studijski programi koje vojne škole razvijaju za studente iz civilstva.

Takođe se napominje da je interesovanje za upis u vojne škole je izuzetno veliko, te da je ove godine na Vojnoj akademiji sedam kandidata konkurisalo na jedno mesto.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu