Milion dinara za kragujevačku omladinu - iKragujevac


Vesti

Obrad Turković pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih potpisao je danas ugovore sa predstavnicima deset nevladinih organizacija i udruženja o realizaciji programa, projekata, manifestacija i aktivnosti u oblasti omladinske politike.

 Grad Kragujevac je za te namene iz budžeta izdvojio milion dinara.

Čestitajući im na angažovanju u procesu izrade Lokalnog akcionog plana za mlade i na odličnim projektima koji su dobili “zeleno svetlo“ od strane komisije i Gradskog veća, Turković je naglasio da je ovo prvi put da grad Kragujevac raspisuje konkurs isključivo za omladinske organizacije. Kragujevac je u tom smislu apsolutni lider, jer je jedini grad u Srbiji koji je opredelio sredstva za omladinska udruženja. Na konkurs se javilo 19 nevladinih organizacija i udruženja, od kojih je deset projekata ispunilo sve uslove konkursa. Trudili smo se, rekao je Turković da pokrijemo sve segmente, počev od udruženja studenta sa hendikepom, preko udruženja koji se bave decom i mladima, kao i zaštitom životne sredine.

O kvalitetu ponuđenih programa i projekata svedoči i podatak da će tri od deset odabranih biti finansirano sa drugih nivoa vlasti što i jeste model kako bi trebalo da funkcioniše sistem finansiranja nevladinih organizacija i udrženja.

Sredstva će nakon potpisivanja ugovora u najkraćem roku biti prebačena na račune udruženja tako da će realizacija programa i projekata, kazao je Turković, moći da počne već naredne nedelje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu