KG: Investiranje u školske objekte - iKragujevac


Vesti

Povodom obeležavanja Dana Osnovne škole “Svetozar Marković“, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, policijske i školske uprave, direktora i profesora kragujevačkih osnovnih i srednjih škola, velikog broja roditelja i đaka, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević, položili su kamen temeljac za dogradnju ove osnovne škole. 

 Još u 2015. godini za školu “Svetozar Marković“ u dogovoru sa predstavnicima grada Kragujevca, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojilo je pet miliona dinara za investiciju dogradnje ove osnovne škole. Ukupna vrednost investicije je 28 miliona dinara sa PDV-om, a prema projektu u planu je izgradnja šest novih učionica, toaleta i svega što je potrebno za opremanje dograđenog objekta, rekao je Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete i istakao da će ukupna vrednost investicija za kragujevačke osnovne i srednje škole, izgradnju novog paviljona Studentskog centra i aneksa Doma učenika srednjih škola u 2015. i 2016. godini premašiti 450 miliona dinara.

Osnovna škola “Svetozar Marković“, 18. april kao Dan škole obeležava od 1968. godine. Školu danas pohađa preko 1000 učenika. Prema rečima direktorke Tatjane Marinković od početka sledeće školske godine u novosagrađenom objektu, u savremeno opremljenim učionicama i klupama ove škole, sešće oko sto prvaka. Povodom obeležavanja Dana škole, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa đacima, u dvorištu škole, zasadio je “Drvo generacije“.

Pomoćnik ministra prosvete i gradonačelnik Kragujevca posetili su danas i Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić“, na kojoj su nedavno završeni radovi na zameni fasadne stolarije. Ministarstvo prosvete izdvojilo je 5,2 miliona dinara za zamenu vrata i prozora, čime će se znatno poboljšati energetska efikasnost objekta. U ministarstvu prosvete kažu da je ovo bila prva faza investicionog paketa, a da će sledeći korak biti sanacija podova, mokrih čvorova i renoviranje fiskulturne sale.

Lokalna samouprava u saradnji sa Ministarstvom prosvete do sada je realizovala nekoliko infrastrukturnih projekata, a prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića planirana je i realizacija dugoročnog projekta energetske efikasnosti školskih objekata na teritoriji grada Kragujevca.

izvor/foto: kragujevac.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu