Udovičić dodelio stipendije najboljim kragujevačkim studentima. - iKragujevac


Vesti

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente, Vanja Udovičić danas je dodelio stipendije za 114 najboljih studenata sa Univerziteta u Kragujevcu.

Današnja poseta ministra Udovičića gradu Kragujevcu nije mogla proći nezapaženo.
Već smo objavili da je otvorio TRIM STAZU u Šumaricama, obišao FK Radnički, ali to nije sve. Danas je ministar dodelio stipendije najboljim studentima u Kragujevcu.
"Dodela ovih stipendija je znak da smo prepoznali ulaganje u vaše znanje, i to nije kraj naše brige o mladima. Pohvalio bih to što ste svoje slobodno vreme iskoristite za učenje, jer je znanje nešto što vam niko ne može oduzeti. Želim da vam poručim da su granice ne tamo gde su ih drugi postavili, već tamo gde vi verujete da se nalaze" – rekao je prilikom obraćanja stipendistima, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić.

Svečanoj dodeli prisustvovali su i gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, član Gradskog veća Boris Kovačević i pomoćnici gradonačelnika Obrad Turković i Nikola Urošević.

"Vaš talenat, rad, upornost i svi oni dani učenja će danas biti nagrađeni. Nadam se da će vam stipendije Fonda za mlade talente omogućiti dalje usavršavanje. Ono što grad Kragujevac od vas očekuje jeste da sutra svoje znanje nesebično prenesete na druge i date svoj doprinos da ovaj grad bude mesto u kojem je lepo živeti i raditi" – poručio je danas najboljim studentima, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Od 2008. godine do danas, Fond za mldae talente stipendirao je 517 studenata sa Univerziteta u Kragujevcu, u čije je školovanje i akademsko usavršavanje država investirala blizu 200 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu