Formira se tim za analizu i planiranje isplata dugova raznih gradskih institucija - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće donelo je rešenje o obrazovanju Radnog tima za analizu troškova za toplotnu energiju koji se plaćaju iz budžeta grada Kragujevca.

 Zadatak tog tima, koji broji 12 članova je da izvrši detaljnu analizu utroška sredstava namenjenih izmirivanju troškova za zagrevanje škola i ustanova kulture i razmotri mogućnost prelaska sa čvrstih goriva i lož ulja na daljinski sistem grejanja. Radni tim razmotriće i mogućnost prelaska sa paušalnog plaćanja daljinskog sistema grejanja, na plaćanje po utrošku toplotne energije što podrazumeva izradu projekta za ugradnju merno - regulacione opreme u školama. Na kraju očekuje se da Radni tim dostavi predlog ekonomski opravdanih mera koje stvaraju najveće energetske uštede u najkraćem vremenskom periodu.

Gradsko veće donelo je i rešenje o raspodeli sredstava iz budžeta grada Kragujevca za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti omladinske politike na teritoriji grada Kragujevca u 2016. godini, u ukupnom iznosu od milion dinara za deset programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od ukupno 19 koliko je pristiglo nakon javnog poziva.

Gradsko veće utvrdilo predlog odluke o otpisu potraživanja grada Kragujevca prema JP Radio televizija Kragujevac i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Radi se o pripadajućem delu poreza na zarade koji su prihod lokalne samouprave u iznosu od 3. 479.185 dinara. Razlog za donošenje ove odluke je postupanje po zaključku Vlade Republike Srbije od 24. septembra 2015. godine kojim je utvrđeno da su državni poverioci dužni da subjektu privatizacije JP RTK otpišu dug sa stanjem na dan 31. 12. poslednje poslovne godine. Postupak privatizacije završen je zaključivanjem ugovora o prodaji kapitala 15. oktobra 2015. godine. Kako je Republika Srbija deo od 80 posto prihoda od poreza na zarade otpisala, da bi se deo od 20 posto koji je prihod grada Kragujevca otpisao od strane Poreske uprave Kragujevca potrebno je da Skupština grada da saglasnost i otpiše ta potraživanja. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu