Savremene tehnike promocije turizma u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Razvoj seoskog turizma i pružanje turističkih usluga u gradu, danas su nezamislivi bez prezentacije na internetu.

Upravo zbog toga je Gradska turistička organizacija Kragujevca, u saradnji sa Visokom poslovno-tehničkom školom iz Užica, za registrovana domaćinstva, organizovala radionicu o savremenim tehnikama promocije i prodaje usluga u turizmu.

Na teritoriji Kragujevca registrovano je 15 domaćinstava koja se bave seoskim turizmom.

Ova vrsta odmora izuzetno je atraktivna, pogotovo za strane goste, i zbog toga se u gradskoj turističkoj organizaciji trude da svojim partnerima iz seoskih domaćinstava omoguće kvalitetnu obuku, kako bi tokom cele godine imali popunjene kapicitete. Danas je internet neophodan za savremeno bavljenje turizmom.

Radionica o savremenim tehnikama promocije i prodaje usluga u seoskom turizmu, organizovana je u okviru Tempus projekta koji realizuje Visoka poslovno-tehnička škola iz Užica.

Projekat podrazumeva spregu visokog obrazovanja i razvoja turizma, a iskustva ove škole govore, da su mnoga domaćinstva u Srbiji, unapreduila svoje poslovanje, posle oglašavanja na internetu.

Grad Kragujevac u razvoju turizma, a pogotovo seoskog, vidi velike šanse za celokupni razvoj privrede.

Zbog toga se iz gradskog budžeta izdvajaju značajna sredstva za podsticaj domaćinstava koja se bave pružanjem turističkih usluga.

U Gradskoj turističkoj organizaciji najavljuju da će nastaviti sa praksom edukacije domaćina koji se bave seoskim turizmom, a sledeća radionica zakazana je za polovinu aprila.
Gradska turistička organizacija, na početku svake kalendarske godine, organizuje zajednički sastanak sa domaćinima koji se bave seoskim turizmom, na kojeme se sumiraju rezultati iz prethodne godine i planiraju nove aktivnosti za tekuću godinu.
Opšti je zaključak da imamo potencijala za ostvarenje mnogo boljih rezultata od dosadašnjih.
Najavljena pomoć Grada za razvoj seoskog turizma mogla bi u velikoj meri da utiče na poboljšanje kvaliteta usluge u našim domaćinstvima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu