Mirenje poslovodstva RTK i zaposlenih minirano - iKragujevac


Vesti

Radio Televizije Kragujevac izdala je saopštenje za javnost , povodom događaja koji su zadesili ovu televiziju.

Pregovori oko obustavljanja štajka zaposlenih u ''Radio televiziji Kragujevac'' doo, kojima su prisustvovali arbitar republičke Agencije za mirno rešavanje sporova docent Dr Bojan Urdarević,  predsednik Sindikata Nezavisnost Goran Antonijević, član izvršnog Odbora, advokat Sindikata i poslovodstvo ''Radio televizije Kragujevac ''doo nisu urodili plodom.


Zahteve Sindikata o isplati zaostalih zarada prihvatilo je poslovodstvo ''Radio televizije Kragujevac'' doo. Dogovorena je dinamika isplate kako decembarske, januarske, tako i februarske plate, što je i bio osnov za pokretanje štrajka. U Sporazumu koji je na osnovu dogovora obe strane sačinio arbitar, pored dinamike isplata zarada poslovodstvo je prihvatilo i dodatni zahtev ''Sindikata''- klauzulu da radnici koji su u proteklom periodu bili u štrajku, za to ne snose nikakve posledice.


Nakon postignutog dogovora, predstavnici Sindikata UGS ''Nezavisnost'' ''Radio televizije Kragujevac'' doo, nisu se pojavili na potpisivanju Sporazuma. Zapisnik je potpisalo samo rukovodstvo naše medijske kuće. Iako su svi, čak i dodati tokom pregovora, zahtevi štrajkačkog odbora prihvaćeni, oni i dalje nastavljaju sa potpunom obustavom rada. Naša medijska kuća zbog ovakvih odluka Sindikata trpi nenadoknadivu štetu već šest dana.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu