SKANDAL: Novinar TV N1 fizički nasrnuo na urednicu RTK - iKragujevac


Vesti

Zaposleni Radio Televizije Kragujevac su u generalnom štrajku. Pored toga što zaposlene brinu nepovezani radni staž i i tri neisplaćene zarade, zbog čega su i stupili u štrajk, ovu medijsku kuću danas je potresao još jedan incident, kada je fizički napadnuta dugogodišnja novinarka ove televizije. Saopštenje RTK prenosimo u celosti: 

U skladu sa Zakonom o štrajku, Sindikat Nezavisnost u Radio televiziji Kragujevac doo započeo je generalni štrajk zbog neisplaćene dve zarade. U skladu sa istim Zakonom, zaposleni u štrajku, na čelu sa Sindikatom Nezavisnost, ne žele da pregovaraju o minimumu procesa rada, već isključivo o ispunjenju svojih zahteva. Da bi slika o dešavanju u ovoj medijskoj kući izašla u javnost, predstavnici štrajkačkog Odbora obavestili su i pozvali novinare TV B 92 i TV N1, koji svakodnevno prate situaciju u prostorijama Radio televizije Kragujevac doo, ali na neprimeren i za novinare sramotan način.

Milan Nikić, novinar TV N1, 17.03.2016. godine ponovo je potvrdio da samo bahatim ponašanjem može da dođe do informacije, jer je prvog dana štrajka 16.03.2016. godine, pokušavao na silu gurajući vrata kancelarije da uđe u direktoraske prostorije i dobije informacije o stavu poslovodstva o štrajku, iako je direktorka Slavica Trifunović izjavu dala, poštujući pravo javnosti na informisanje. To se ponovilo i 17.03.2016. godine, kada je u 11 55 pokušao da snimi urednicu TV Kragujevac Jelenu Vuković. Ona je pokušala da se papirom zaštiti od snimanja, međutim Nikić je bacio kameru i fizički i verbalno nasrnuo na Vukovićevu nazivajući je pogrdnim imenima. Poznato je među kolegama da se ovaj takozvani novinar često služi za novinare neprimerenim ponašanjem ne bi li došao do senzacionalističke informacije.

Ne poštujući Zakono o javnom informisanju i medijima, TV N1 je bez izjave druge strane objavila lažne informacije svog dopisnika iz Kragujevca, narušavajući ugled kako medijske kuće Radio televizije Kragujevac doo, tako i dugogodišnje novinarke Jelene Vuković.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu