BRAVO: Povelja za doprinos profesiji otišla je u ruke kragujevačkog obućara - iKragujevac


Vesti

Povelja za doprinos profesiji, otišla je u ruke kragujevačkog obućara Zvonka Božovića, a nagradu mu je dodelio Rotari klub Kragujevac. Tako je jedan zanatlija prvi put dobio ovu nagradu.

Božović je potomak stare kragujevačke opančarske porodice, čija radnja “Božović” postoji od 1963. godine. I Zvonkov deda bio je opančar. On je saobraćajni tehničar po obrazovanju, ali po opredeljenju je obućar i to već 30 godina.

Obućar Zvonko Božović ima radnjicu u centru grada, mali prostor u koji se jedva može ući, a ko tamo uđe ima osećaj da će se sve one cipele sručiti na njega te neće ni izaći. Majstor Zvonko je ćutljiv, i svakome prvo kaže da će stići tek za nedelju dana da mu opravi cipele. Ali, majstor je meka srca. Ako neko u poslednji čas donese svoje jedine “paradne” cipele, pred doček Nove godine ili važno veselje, neće biti odbijen, neće na proslavu morati u staroj ili pozajmljenoj obući. Stići će Zvonko na vreme da ih popravi. Srediće ih tako da traju, tako da će sve drugo da se odlepi ili pukne, samo ne ono što je Zvonko popravljao.

Izvor: Telegraf/Marija Raca

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu