Bivši direktor Preduzeća za izgradnju grada oslobođen optužbe! - iKragujevac


Vesti

Bivši direktor Preduzeća za izgradnju grada Veljko Merdžan, nakon gotovo tri godine, oslobođen je optužbe da je zloupotrebom položaja oštetio grad Kragujevac za 1,2 miliona evra. 

Podsećamo, on je, nakon višemesečnih svakodnevnih kontrola u preduzeću, lišen slobode u januaru 2013. godine, od kada su, sa prekidima, trajali sudski postupci.

Bivši direktor Preduzeća za izgradnju grada Veljko Merdžan pravosnažnim rešenjem Osnovnog suda u Kragujevcu oslobođen je optužbe da je zloupotrebom službenog položaja oštetio gradski budžet za 1,2 miliona evra. On je, zajedno sa grupom kolega, u januaru 2013. uhapšen pod sumnjom da je sa investitorom potpisao štetan aneks ugovora, kojim je prolongiran početak gradnje na lokaciji u ulici Kneza Miloša.

Nakon saslušanja, Merdžan se branio sa slobode. Tužilaštvo je angažovalo veštake koji su utvrdili da nije bilo zloupotreba, pa se predmet sa Višeg suda spušta na Osnovni, a optužnica biva preinačena. Početkom 2014. godine počinje suđenje, koje je, između ostalog i zbog štrajka advokata, trajalo duže nego što je očekivano. Na kraju, sud donosi oslobađajuću presudu. Posle svega Merdžan kaže, najvažnije je da je istina izašla na videlo.

Zaminljivo je da su gotovo svi mediji preneli vest o hapšenju, pratilo se i podizanje optužnice, ali vest o oslobađanju krvice, izgleda, nikome nije bila interesantna.
Merdžan je, odmah po pokretanju istrage, ne čekajući da reaguje osnivač, podneo ostavku na mesto direktora. I danas, nakon oslobađajuće presude, nastavlja da radi na mestu na koje je, nakon ostavke, raspoređen.

Zanimljivo, na parceli koja je bila sporna, u ulici Kneza Miloša, izgradnja objekta je pri kraju. Doduše, u međuvremenu provobitni investitor je preprodao lokaciju.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu