KG:Podrška zapošljavanju mladih u metalo-prerađivačkom sektoru! - iKragujevac


Vesti

Nakon sprovedenog javnog poziva, 24 najbolja kandidata dobiće priliku da kroz specijalizovanu obuku osve i unaprede stručna tehnička znanja.

U Politehničkoj školi danas je održan Info dan za mlade koji imaju srednjoškolsko tehničko obrazovanje i nalase se na evidenciji NSZ u okviru koga je predstavljen Javni poziv za učešće u programu podrške zapošljavanju mladih u metalo-prerađivačkom sektoru. Reč je o projektu "Lokalna partnerstva za zapošljavanje mladih" koji realizuje Razvojni biznis centar Kragujevac u partnerstvu sa Politehničkom školom i firmama "Milanović Inženjering", "Gorenje MDM" i "Unior komponents" koji je podržan od strane Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju.

Nakon sprovedenog javnog poziva, 24 najbolja kandidata dobiće priliku da kroz specijalizovanu obuku osve i unaprede stručna tehnička znanja. Obuka će biti sprovedena u organizaciji Politehničke škole, a kreirana prema potrebama partnerskih preduzeća. Priliku da obave stručnu praksu u jednoj od partnerskih kompanija dobiće 12 odabranih kandidata, a najbolji od njih imaće priliku da zasnuju radni odnos.

Mi smo inače deo programa koji se realizuje na nivou cele Srbije koji zapravo treba da testira i pilotira inovativna rešenja za podršku zapošljivosti i zapošljavanju mladih kojim koordinira Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i mi smo jedan od 10 projekata koji se trenutno u Srbiji realizuje - kaže Marija Stojadinović iz Razvojnog biznis centra.

Rok za prijavljivanje kandidata je 11. mart, a Javni poziv za učešće u kome se nalaze smernice za učešće biće objavljen danas na sajtu Razvojnog biznis centra.

Info danu u Politehničkoj školi prisustvovao je Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

- Grad podržava ovaj program jer prepoznaje da se bavi stvarno ozbiljnim temama i možemo da kažemo da Razvojni biznis centar u poslednje vreme pogađa pravo u metu sa projektima koje realizuje u našem gradu. Obično čujemo od privrednika koje obilazimo da nemaju dovoljno osposobljen kadar koji bi mogli odmah da angažuju u proizvodnom procesu, i zbog toga smatramo da će ovaj projekat doprineti da barem u ovim firmama prevaziđemo taj problem - istakao je Jekić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu