ŠTA ĆE BITI SA PACIJENTIMA? KRAGUJEVAC: Protestovali tehničari Hitne pomoći - iKragujevac


Vesti

Protestovali medicinski tehničari zaposleni u kragujevačkoj Hitnoj pomoći. Neće učestvovati u reanimaciji pacijenata ako im od 8. marta, po nalogu revizora, budu smanjeni koeficijenti.

Medicinski tehničari zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć protestovali su juče zbog najavljenog smanjenja plata. Kazali su i da neće učestvovati u reanimaciji pacijenata ako im od 8. marta, po nalogu Državne revizorske institucije, budu smanjeni koeficijenti.

Kako je rečeno, umanjenje koeficijenata sa 15,32 na 13,57 znači umanjenje plata tehničarima za oko 5.000 dinara. Oni su posebno ljuti na direktora ove službe dr Aleksandra Kličkovića, jer smatraju da je to umanjenje mogao da izbegne dok ne zaživi sistem platnih razreda za javne službe.

Direktor Kličković objašnjava da je dužan da sprovede nalog Državne revizorske institucije o usklađivanju koeficijenata zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. On navodi da su direktori zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu Ministarstvu zdravlja uputili zahtev da se koeficijenti zaposlenih ne umanjuju do donošenja Zakona o platnim razredima.

- Ta inicijativa je upućena Vladi Srbije 24. januara i čeka se odgovor, navodi direktor Kličković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu