Ovi Kragujevčani čekaju na birou, a ovakvi profili se zapravo traže! - iKragujevac


Vesti

Kuvarima, konobarima, električarima, vodoinstalaterima, instalaterima grejanja i klimatizacije, automehaničarima i frizerima srećno zapošljavanje, ostalima biro ne gine. 

Pored navedenih zanimanja, traže se ljudi  za rad u maloprodajnim objektima. Ono što je karakteristično za sva ova zanimanja je da su slabo plaćena i da ne zahtevaju veću stručnu spremu od završene trogodišnje škole. Arheolozi, filosofi, profesori srpskog jezika i sociolozi su statistička greška. Jedino psiholozima ide sjajno! Kao glavni problem navodi se neaktivnost mladih, nezaposlenost i to što nemaju mogućnost da napreduju u karijeri. Nakon završenih fakulteta, na kojima nisu stekli dovoljno prakse, poslodavci im najčešće nude neplaćenu ili slabo plaćenu praksu uz mogućnost dobijanja nekakve poslovne ponude, ali samo ukoliko se dokažu posle 6 meseci ili godinu dana.

Pojedini koriste trenutnu situaciju i procentualno visoku nezaposlenost među mladima, pa uzimaju jefitinu a visokoobrazovanu radnu snagu na nekoliko meseci, nakon čega ih smenjuju novima.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu