SVE JE MOGUĆE, NE ODUSTAJTE: Pogledajte ko ima prava na treći pokušaj vantelesne oplodnje! - iKragujevac


Vesti

 U životu se ne sme odustajati olako, pogotovo kada su vaši naslednici u pitanju.

Parovi koji su iskoristili dva pokušaja vantelesne oplodnje o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja, zahvaljujući lokalnoj samoupravi imaće priliku na još jedan pokušaj vantelesne oplodnje u 2016. godini. Grad Kragujevac izdvojiće 10 miliona dinara za finansiranje trećeg pokušaja vantelesne oplodnje.

Grad Kragujevac je u budžetu za te namene planirao deset miliona dinara. To će biti dovoljno za 40 parova kojima će Grad pomoći da realizuju treći pokušaj vantelesne oplodnje, jer je maksimalni iznos finansijskih sredstava na koje će moći da računaju do 250.000 dinara.

To pravo moći će da ostvare parovi koji su u braku, ali i u vanbračnoj zajednici, odnosno sve žene koje do dana podnošenja zahteva nisu napunile 42 godine.

Za treći pokušaj vantelesne oplodnje o trošku lokalne samouprave od početka godine, kada je ova odluka stupila na snagu, interesovalo se 16 parova.

Od tog broja, jedan par se prijavio i predao je kompletnu dokumentaciju, dok je 15 zainteresiovanih trenutno u postupku prikupljanja neophodne medicinske dokumentacije.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu