ENERGETIKA: U februaru Kragujevčane očekuju niži računi za grejanje - iKragujevac


Vesti

U gradskoj toplani kažu da su, tokom prošlog meseca, potrošačima koji su priključeni na sisitem daljinskog grejanja, a kod kojih se naplata paušalno obračunava, naplatili samo dva dana više na ime noćnog grejanja usled izuzetno niskih temperatura.

Po tom osnovu, računi su u proseku veći za 400 dinara. Pošto su u februaru znatno više spoljne temperature, naplatiće se manji broj grejnih dana, pa građani mogu da očekuju i manje račune.

U skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom, korisnicima se računi fakturišu na osnovu broja grejnih dana za potrošače gde se naplata vrši po paušalu, dok se kod korisnika kod kojih se naplata obavlja po meraču, obračun dostavlja na osnovu stvarno očitane potrošnje.

U Energetici kažu da su primedbe na račun za januar imali samo potrošači kod kojih se naplata vrši po paušalu i koji čine 75 procenata od ukupnog broja korisnika daljinskog grejanja.

U gradskoj toplani podsećaju da su građanima u oktobru i novembru u ovoj grejnoj sezoni dostavljeni značajno manji računi, jer je bilo i manje grejnih dana. Sa druge strane, kod korisnika kod kojih se naplata vrši po meraču nije bilo primedbi, iako je potrošnja u januaru ove godine veća nego u decembru 2015.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu