DA NE POVERUJEŠ: Kragujevački nastavnici se ''švrćkaju'' u PRESKUPIM odmaralištima, na štetu naše DECE! - iKragujevac


Vesti

Nakon stupanja na snagu Zakona o javnim nabavkama o o rokovima plaćanja, većina škola u Kragujevcu ima problem sa organizovanjem ekskurzija, nastave u priorodi i zimovanja. 

Pojedini nastavnici i učitelji saminicijativno potpisuju ugovore sa agencijama i odredjuju sebi dnevnice.

U ovakvoj atmosferi, ponuda Grada za aranžmane u Kragujevačkom odmaralištu na Kopaoniku, po cenama nižim od agencijskih i do 7000 dinara, većini nije interesantna.

Vannastavne aktivnosti postale su tržišna roba, ili najpre turizam, dok su odavno izgubile svoj prioritetni značaj nastave i učenja.

U ovoj tržišnoj utakmici, najveću korist imaju nastavnici, koji krše pravila, potpisuju ugovore sa agencijama o organizovanju zimovanja dece tokom zimskog raspusta, kada su za njih radni dani, a visinu dnevnice sami odredjuju.

Grad Kragujevac je svim kragujevačkim školama i ustanovama za decu ponudio aranžmane u odmaralištu na Kopaoniku, po ekonomskim cenama, nižim i do 7000 dinara po detetu od agencijskih ponuda.

Iz većine škola, koje su godinama izbegavale kragujevačko odmaralište, nema povratne informacije, ali je raspoloženje direktora za ovu ponudu na nezavidnom nivou.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu