Zakazana 37. sednica Skupštine grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević sa zamenikom predsednika Slavicom Kominac održao je konsultacije sa šefovima odborničkih grupa, nakon kojih je za ponedeljak 29.februar 2016.godine zakazao 37.redovnu sednicu gradskog parlamenta.

Najvažnija Odluka koja će se naći pred odbornicima gradskog paralmenta na prvoj ovogodišnjoj sednici je predlog Odluke o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likovidnosti. Predsednik Skupštine grada Milan Urošević podsetio je šefove odborničkih grupa da se svake godine u ovo vreme grad zadužuje kratkoročno kako bi se finansirala tekuća likvidnost. “I ovog puta reč je o kreditu od 220 miliona dinara koji će biti vraćen do kraja kalendarske godine“, rekao je Urošević i dodao da je pribavljena potrebna saglasnost resornog ministarstva.

Odbornici Skupštine grada u ponedeljak 29.februara razmatraće i predlog Odluke o eksternoj reviziji završnog računa budžeta grada Kragujevca za 2015.godinu kao i predlog plana detaljne regulacije “Radna zona Cvetojevac“ sa strateškog procenom uticaja plana na životnu sredinu. Reč je o potezu od oko 10 hektara koji je u vlasništvu grada Kragujevca i koji treba infrastrukturno opremiti za potrebe privatnog investitora.

Na 37.sednici Skupštine grada odbornici će se izjašnjavati i izmenama Odluke o komunalnom redu i Odluke o davanju poslovnog prostora u zakup kao i godišnjem izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije za 2015.godinu i planu rada za ovu godinu. Skupština grada trebalo bi da da saglasnosti i na godišnje finansijske planove ustanova kulture i program o izmenama i dopunama programa poslovanja JP “Direkcija za urbanizam“ Kragujevac.

Predsednik Skupštine grada Milan Urošević obavestio je danas šefove odborničkih grupa da je odbornička grupa SNS uvećana za tri odbornika jer su odbornici odborničke grupe “Za bolji i moderniji grad“ pristupili ovoj stranci. Urošević je dodao da ga je o tome pismenim putem obavestio Goran Kovačević šef odborničke grupe SNS. Konsultacijama sa predsednikom i zamenikom predsednika Skupštine grada prisustvovali su predstavnici svih odborničkih grupa u gradskom parlamentu osim Demokratske stranke.       

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu