VAŽNO SAOPŠTENJE: Kako da se Kragujevčani organizuju oko kućnih saveta - iKragujevac


Vesti

Našoj redakciji stiglo je saopštenje, koje vam prenosimo u celosti:

 

Pred donošenje novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, predstavnici Udruženja skupština stanara "Kragujevački kućni savet" Zoran Jovanović i Dragan Šimšić pozivaju gradjane Kragujevca, stanare zgrada, da se sami organizuju, nego da ih prinudni upravnici organizuju.

Predlog novog Zakona koji je u skupštinskoj proceduri, uvodi kategoriju prinudnog upravnika koji će upravljati onim zgradama gde stanari ne mogu da se dogovore i formiraju skupštinu. Tako će oni koji ne mogu sami sa sobom da se dogovore, doći u situaciju da plaćaju drugog da ih organizuje.

Kako stanari pojedinih zgrada u Kragujevcu ne bi došli u situaciju da neko ko nije iz njihove zgrade i ne zna njihove probleme, prinudno upravlja njima, Zoran Jovanović i Dragan Šimšić pozivaju zainteresovane skupštine stanara koje već postoje da se priključe Udruženju, ali i stanare onih zgrada u kojima nema formiranih skupština, a postoji volja da se to uradi.

Udruženje skupština stanara "Kragujevački kućni savet" stoji na raspolaganju da sa svojim stručnim službama i praktičnim savetima pomogne u procesu, od formiranja do uspešnog vodjenja skupštine stanara.

Zainteresovani se pozivanju da posete fb grupu "Kragujevački kućni savet" https://www.facebook.com/groups/1561259134162221/ i sajt www.kragujevackikucnisavet.com gde mogu da ostvare kontakt sa predstavnicima Udruženja.



 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu