VUČIĆ: Vlada će pomoći Fijatu na svaki način - iKragujevac


Vesti

Premijer Aleksandar Vučić danas je, sumirajući rezultate ekonomsklih reformi, rekao da je Srbija izbegla bankrot, da je stabilizovala javne finansije, podigla značajno poslovni ambijent, dovela investicije na 1,7 milijardi evra i to bez velikih privatizacija...

"Borimo se za 'Fijat'. Borimo se svakodnevno. Da ove godine proizvodnja ne bude niža ili ne značano niža nego prošle godine", kazao je Vučić u Kragujevcu nakon svečane akademije povodom Dana državnosti Srbije.

On je kazao da je "Fijat" najveći izvoznik Srbije i da će ta firma imati od Vlade "svaku vrstu pomoći i podsticaja".

"Potrebno nam je dve milijarde evra direktnih stranih investicija da bismo dostigli astope rasta od 3,5 do četiri odsto, kao sto imaju zemlje u EU", rekao je Vučić novinarima i podsetio da smo u decembu imali najveću nominalnu platu od 52.000 dinara, te da su prihodi porasli i u ovoj godini, konkretno bruto domaći PDV i akcize, zatim poručio:

"Nije dovoljno, ali sigurno ide na bolje, posebno u privatnom sektoru, a biće bolje i u javnom sektoru, stvari idu u dobrom smeru i to govore oni koji kontrolišu naše finansije - MMF i Svetska banka".

Primetivši da parametri o proizvodnji govore da je ukupni industrijski rast 8,2 odsto, u prerađivačkoj industriji 5,3, te da nemamo velikih negativnih trendova.

"Naše muke su Resavica i RTB Bor", dodao je.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu