Udomi nas, i nama je hladno! - iKragujevac


Vesti

Povodom najava niskih temperature, želimo da podsetimo građane da pomognu napuštenim životinjama da prežive hladne dane.

Pokažite malo humanosti prema psima i mačkama lutalicama, kojima je posebno teško u ovim zimskim uslovima.
Napuštenim životinjama sada više nego ikad je potrebna naša pomoć!
Mačke i psi lutalice, kao i ljubimci koje su vlasnici iz nekog razloga napustili, u ovim zimskim danima nemaju toplo skrovište da prespavaju, a oslabljeni i gladni hladnoću veoma teško podnose i neretko se dešava da baš zbog toga umiru u najstrašnijim mukama. Zato im treba na sve moguće načine pomoći, jer je mnogo njih gladno, žedno i promrzlo. Najmanje što možete da uradite jeste da im osigurate malo tople vode i hrane i da improvizujete kartonske kućice na mestima gde se okupljaju. Ako imate staro ćebe ili peškir, stavite ih na mesto koje nije vlažno kako bi životinja mogla noću da se skloni i prespava. Možete i ostaviti vrata od ulaza zgrade da mogu da se sklone od zime.

http://www.ikragujevac.com/vesti/31755-budimo-humani-udomimo-zivotinje.html

Napuštenih životinja ima sve više! Na ulicama Kragujevca je sve više lutalica, a mnogi od njih su i takozvani čistokrvni psi koji su ostavljeni na ulici, jer se više njihovim „vlasnicima“ ne sviđaju zbog njihovog karaktera ili zato što nisu oni ono što su očekivali ili nemaju novca za njihove potrebe.

Svaka životinja koja ulazi u novi dom je individua, živo biće sa svojom ličnošću i potrebama, a ne igračka, niti povremena zabava, jer je slatka, draga i zanimljiva, zbog svojih sposobnosti i fizičkih karakteristika. Budimo humani, Udomimo životinje!
Svi ljudi koji vole životinje i žele da im pomognu mogu da kontaktiraju Udrženje za zaštitu životinja „Crvena šapica“.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu