“Kockijada” - jedinstveni sajam manuelnih sposobnosti - iKragujevac


Vesti

Učenici i nastavnici osnovne škole “Dragiša Luković Španac” po prvi put su organizovali zajedno sa vršnjacima i profesorima iz desetak kragujevačkih i dve srednje škole “Kockijadu” - jedinstveni sajam manuelnih sposobnosti.

Osim takmičarskog dela, sajam je obuhvatao i izložbu predmeta koji su izrađeni u okviru učeničkih aktivnosti, a najboljima su dodeljene diplome i priznanja za uloženi trud.
Končani materijali, papir, plastika, šperploča, žica, samo u su neki od materijala koje su đaci koristili pri izradi raličitih predmeta koji lako mogu imati i upotrebnu vrednost. Osim zabave i druženja, đaci su imali i mogućnost da nešto nauče, naprave brojne premete i pokažu svoje talente i kreativnost. Učenicima starijih razreda osnovne škole “Dragiša Luković Španac” podršku su pružili u njihovi drugari iz deset osnovnih škola, kao i dve srednje škole. Pored trudesetak nastavnika koji su učestvovali u realizaciji svih aktivnosti najviše su se angažovali profesoti tehničkog, koji su učenicima pomagali u izradi predmeta, kaže Nevena Šimšić, vršilac dužnosti direkotra škole.

Učenicima, ali i svim nastavnicima, ovakve manifestacije su izazov i šansa da nauče nešto novo, usavrše svoje znanje ili pokažu skrivene talente. Podršku u realizaciji ove manifestacije pomogli su i bivši učenici ove osnovne škole.

Svi izrađeni premeti nastali na ovom sajmu naćiće se na izložbi koja će biti priređena u osnovnoj školi “Dragiša Luković Španac” u kragujevačkom naselju Beloševac. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu