KG: Kapitalne vanprivredne investicije u 2016. - iKragujevac


Vesti

Kragujevčani u 2016. godini dočekaćete procvat grada u brojnim oblastima. Evo kakvi su planovi za vanprivredna ulaganja:

U predstojećoj 2016. godini u obrazovanje će biti uloženo 142 miliona dinara i to za obnovu 10 osnovnih, 2 srednje škole i 3 vrtića. Planira se izgradnja fiskulturnih sala, trim staze, povećanje energetske efikasnosti, adaptacija krovova, izolacija, tavanskih površina.

Najavljeno je i obezbedjivanje besplatnih udžbenika za prvake, kao i finansiranje asistenata za fizičko obrazovanje, dok će nekadašnji asistenti u nastavi kojima su dugovi iz prethodnog perioda narasli na 10 miliona dinara, dobiti zaostale plate.

Za obnovu vrtića Djurdjevdan biće izdvojeno 17 miliona dinara, a čak 30 miliona planira se za učešće u ekonomskoj ceni usluga privatnih vrtića. Postignut je dogovor sa privatnim vrtićima o finansiranju 80 odsto ekonomske cene, kako bi se izjednačili uslovi koji važe za Gradsku Ustanovu "Nadu Naumović"' sa uslovima u privatnim vrtićima.

U 2016- biće adaptiran Knjaževsko srpski Teatar, centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" i nekadašnja sala bioskopa Šumadija, kojom će Grad ponovo dobiti koncertnu, odnosno kongresnu salu.

Pored toga, za 62 miliona dinara iz gradskog budžeta konkurisaće Kragujevački mediji.

Što se tiče sporta, najavljene su investicija u trim stazu, krovnu površinu Hale Jezero, kao i podršku streljačkim klubovima, odnosno nabavku laserskih meta.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu