Saopštenje sa sednice Gradskog veća održane juče, 18. januara 2016. - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na održanoj sednici usvojilo je predlog programa rasporeda subvencija Javnom preduzeću Sportski centar ''Mladost'' i Privrednom društvu Sportski centar ''Park'' za tekuću godinu, a u cilju obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja.

Usvojeni su i predlozi programa raspodele sredstava udruženjima odnosno organizacijama u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, koje će svojim aktivnostima obezbediti unapređenje kvaliteta života, podsticanje društvene solidarnosti , promociju zdravih stilova života i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

Gradsko veće dalo je saglasnost na Finansijske planove za 78 mesnih zajednica kao i predlog programa rasporeda sredstava za rad Kancelarije za mlade.

Usvojen je i Pravilnik o izmenama Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta čime su bliže definisane situacije i aktivnosti od značaja za grad kada su u pitanju sportske manifestacije i aktivnosti koje iz objektivnih razloga nisu predviđene Programskim kalendarom. Odluku o odobravanju takvih programa i sredstava donosiće Gradsko veće.

Na juče održanoj sednici usvojen je i predlog rešenja o obrazovanju osmočlane Komisije za izbor korisnika montažnih kuća u okviru Projekta ''Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara''.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu