Donirano vozilo za humanitarnu akciju "Hrana na točkovima" - iKragujevac


Vesti

U okviru humanitarne akcije "Hrana na točkovima" Rotari klub Kragujevac danas je svečano uručio ključeve namenskog vozila za potrebe distributivnog centra Crvenog krsta.

Ključeve vozila u ime Upravnog odbora primila je Milka Ignjatović, čiji je volonterski staž u Crvenom krstu dug skoro 40 godina.

Nakon ove donacije, Crveni krst Kragujevca moći će pomoć da distribuira i socijalno ugroženom stanovništvu seoskih područja. Humanitarna akcija "Hrana na točkovima", deo je projekta "VIškovi hrane", koji je namenjen socijalno i zdravstveno ugroženim osobama.

Zahvaljujući ovoj donaciji Crveni krst Kragujevca će odvoziti hranu i drugu pomoć starim, bolesnim i ugroženim meštanima u seoska područja.

Oko 50 volontera biće deo projekta "Hrana na točkovima", kada se, pored obezbeđenog vozila obezbede i sredstva za realizaciju programa.

Na teritoriji grada Kragujevca evidentirano je 659 osoba starijih od 65 godina koji su lošeg zdravstvenog stanja, sa niskim primanjima i bez mogućnosti da sebi obezbede pravilnu ishranu. Postoji i 180 višečlanih porodica koje imaju minimum socijalne sigurnosti i žive u nemaštini u prigradskim naseljima.

Rotari klub Kragujevca za 18 godina postojanja prikupio je humanitarnu pomoć u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra. Do sada je organizovao dve donatorske večere na kojima su prikupljena novčana sredstva za formiranje ordinacije i savetovališta za juvenilnu ginekologiju Doma zdravlja u Kragujevcu i opremanje Dečjeg parka.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu