Novo u Kragujevcu: Aerodrom dobija tržni centar "Sava" vredan 1.7 miliona evra - iKragujevac


Vesti

Izgradnja maloprodajnog kompleksa "Sava" u kragujevačkom naselju Aerodrom počeće 1. aprila 2016. godine, prema rečima Nikole Vrućinića, jednog od vlasnika firme "Sava Building", koja je investitor projekta.

Prema njegovim rečima, kompanija "Sava Building" iz Kragujevca u ovaj projekat će uložiti oko 1,7 mil EUR.

Novi tržni centar prostiraće se na 2.400 m2, i sastojaće se od 20 lokala veličine od 50 do 600 m2. Ponuda je prilagođena savremenom tempu i stilu života, te će se tako na jednom mestu naći raznovrsni komercijalni sadržaji- banka, poslastičarnica, kafići, pekara, prodavnice zdrave hrane, delikatesa i igračaka, poklon šop, salon nameštaja, igraonica za decu, kao i javna garaža sa 60 parking mesta.


Kako je objasnio Vrućinić, primarna ciljna grupa mikro tržnice "Sava" obuhvata populaciju od 46.000 ljudi. Poslovni prostor se neće iznajmljivati, već je ponuđen na prodaju. Trenutna popunjenost kompleksa je 80%, dok bi ostatak lokala trebalo da dobije vlasnike pre početka izgradnje.

Građevinski objekat će biti rađen u skladu sa svim energetskim standardima i biće u potpunosti energetski samoodrživ. Vodilo se računa i da se centar estetski uklapa u urbanu strukturu naselja Aerodrom, te da bude u potpunosti konceptualno zaokružen sa jasnim sadržajima i delatnostima. Projekat je uradio arhitektonski studio "Creative Box" iz Kragujevca.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu