Kragujevac: Tri rešenja o ozakonjenju objekata - iKragujevac


Vesti

Na osnovu Zakona o ozakonjenju koji je na snazi od novembra prošle godine, Gradska uprava za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine do sada je izdala tri rešenja o legalizaciji, dok je 120 predmeta u radu - kažu iz ove gradske uprave.

 

Za proces ozakonjenja, nekadašnje legalizacije, Gradskoj upravi za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine, od 2003. godine kada je prvi put donet tadašnji zakon o legalizaciji podneto je 27 hiljada zahteva. Od momenta stupanja na snagu novog zakona, lokalna samouprava je izdala 3 rešenja o legalizaciji. U toku izrade je 120 predmeta sa proverenom planskom i imovinskom dokumentacijom. Veliki je odziv Kragujevčana, kaže Tomislav Spasenić, načelnik Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine.

Prema rečima načelnika resorne gradske uprave Spasenića, do sada su građane usporavala brojna pitanja kao što su imovinsko pravni odnosi, projektna dokumentacija, uređenje zemljišta kao i visina cena usluga za svu potrebnu dokumentaciju.

Zakon o ozakonjenju objekta doneo je mnogo olakšica za građane koje se ne odnose samo na plaćanje usluge nekadašnjeg uređenja zemljišta koje je zamenjeno mnogo povoljnijim taksama, nego i same tehničke dokumentacije projekta izvedenog objekta koja je zamenjena izveštajem o zatečenom stanju objekta što dosta olakšava samu proceduru. Kragujevčane su do sada, u procesu legalizacije najčešće usporavale usluge uređenja zemljišta, tehnička dokumentacija, imovinsko pravni odnosi i očekujem da ovaj zakon koji nosi brojne olakšice po svim ovim pitanjima pokaže pozitivne rezulate i da će veliki broj objekata biti ozakonjen - ističe Spasenić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu