KG: Na pragu privrednika: Žuta osa - srpski brend - iKragujevac


Vesti

Akcija Na pragu privrednika koja pruža podršku svim domaćim proizvođačima, obišla je danas firmu Florens, proizvodjača domaćih De luxe pića.

Florens je osnovan još 1985. godina i prva je kragujevačka privatna firma i ujedno firma koja se tokom 30 godina poslovanja izdvojila po proizvodnji čitave serije alkoholnih pića koja su dobila brojne svetske nagrade. Medju najpopularnijim proizvodom koji je ušao u kategoriju De luxe pića je rakija Žuta osa. Žuta osa je distribuirana širom Evrope, SAD-a i Australije i osvojila je Gran pri za kavlitet u Moski 2000. godine, a 1999. je Florens dobio Oskara od strane Instituta za internacionalne promocije.

Florens takodje proizvodi i Belu osu, Žutu lincuru i Srpsku lozu.

U današnjoj poseti, Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu, je izrazio zadovoljstvo prema našim kompanijama koje nemaju problema i kada lokalna samouprava nema potrebe da reaguje i istakao da smo svi na zajedničkom putu i da treba zajednički da unapređujemo naš poslovni ambijent. Imajući  u vidu kavlitet poslovanja firme Florens, Jekić je dodao da lokalna samouprava treba da se ponosi njima, te im je uručena Plaketa Sv. Đorđa.

Jekić je apelovao na građane da povećavaju proizvodnju šljive i da mogu i u saradni sa Florensom da planiraju svoje zasade.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu