KG: Počela prodaja gradjevinskog zemljišta na 8 lokacija, povoljnije nego ikad - iKragujevac


Vesti

Od sada pa do 4. januara 2016. godine biće aktuelna prodaja gradjevinskog zemljišta na 8 lokacija na teritoriji grada Kragujevca.

Prodaja zemljista u javnoj svojini će biti započeta po ceni od 123,5 miliona dinara za svih 8 lokacija. Lokacije koje su ponudi se nalaze na Deninom brdu, u naselju Sunčani breg, Grujina česma, u bloku Sloboda kod Elektrošumadije i Šarene pijace, kod pošte na Aerodromu i kod ATD-a. Sve lokacije su urbanistički spremne, pokrivene planom i upisane kao javna svojina grada 1/1.

Na prodaji su i tri udela u parcelama gde važi pravo preče kupovine. Konkurs je raspisan od strane Preduzeća za izgradnju grada, pri čemu će Grad imati pravo susvojine.

Ono što je povoljnije u odnosu na ranije je da kupci neće morati da uplate 100% depozita, već 10% od početne cene. Razlika je i što se licitantima depozit vraća, a najboljem ponudjaču uplaćeni iznos se uračunava u cenu. To stvara mogućnost veće konkurencije u nadmetanju, a samim tim i veće prodajne cene, istakao je Dejan Nešić, načelnik Gradske uprave za imovinu.

Prijavljivanja i polaganja depozita obaviće se u Preduzeću za izgradnju grada, a nakon isteka tog vremena 4. januara u 14 sati, biće zakazana licitacija za 5 januar u 10 sati. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu