Preventivni pregledi radnika u "Vodovodu" i održana prezentacija rada Savetovališta za odvikavanje od pušenja - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija organizovalo je za svoje radnike preventivni pregled.

Održana je i prezentacija rada Savetovališta za odvikavanje od pušenja, a pregledi su organizovani u saradnji sa Domom zdravlja, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, Zavodom za zaštitu radnika kao i Udruženjem za borbu protiv dijabetesa.

Jedan od načina da se kontinuirano brine o zdravlju, ali i eventualno na vreme otkrije bolest, jesu sistematski, organizovani pregledi zaposlenih u firmama.

Saradnja Javno komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i Insituta za javno zdravlje Kragujevac rezultirala je preventivnim pregledom zaposlenih u Vodovodu.

Bila je ovo i prilika da se utvrdi da li postoji rizik od nekih hroničnih bolesti kao što su karidiovaskularne bolesti i dijabetis, koji je u usponu.

Na terenu, tim lekara je uradio merenje šećera u krvi, krvnog pritiska, a zaposleni su popunili i Fragestromov test, kao i merenje koncentracije ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu kod pušača.

Preventivni pregledi se i organizuju kako bi se obavilI osnovni dijagnostički pregledI, koji daju orijentaciju o zdravstvenom stanju ispitivane osobe.

Za one koji su zdravi, pregled je prilika da saznaju kako svoje zdravlje da sačuvaju. Ako se javi patološki nalaz predlaže se dalje ispitivanje, a ono što je benefit jeste eventualno rano otkrivanje bolesti.

Sledeći preventivni pregled biće održan 22. decembra u Osnovnoj školi Mirko Jovanović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu