KG: U "Maksiju" ukradena roba i nikom ništa - iKragujevac


Vesti

Ni kriv ni dužan naš sugrađanin Kolja Švigir, ostao je u Maxiju bez robe, vredne više od 50 evra, koju je prethodno kupio, jer mu je ukradena kesa koju je morao da ostavi na ulazu u prodavnicu. 

Objasnio je kako se to desilo: "Pri ulasku u Maxijevu prodavnicu, u Ulici crvenog barjaka bb ostavio sam svoji torbu, koja kako su mi rekle ne sme da se unese. Dok sam ja pazario torba je nestala. Obratio sam se poslovođi i dobio odgovor: pa i prošle nedelje je ukradena torba sa čizmama.
Kamera je usnimila žensku osobu s leđa kako odnosi moju torbu, vrednosti preko 50 evra, ali je nije usnimila spreda."
U Maxiju su se pravdali da su napisali da ne odgovaraju za ostavljenu robu. On je onda otišao u policijsku stanicu da prijavi krađu. Dežurni policajac mu je rekao da lopov može biti beskućnik ili narkoman , pa i da ga pronađu robu neće povratiti , a da bi eventualna parnica koštala više od 50 evra. Posebno je bio ljut što je danima pokušavao da se požali kompanij i"Delez", ali se na telefon nije javljao niko. Zaštitnik potrošača je pitao advokata Miloša Lazarevića kakva su prava pokradenih na ovaj način.
"Odgovor na ovo pitanje treba tražiti u Zakonu o obligacionim pravima gde je propisano da se Ugovorom o ostavi obavezuje ostavoprimac da primi stvar od ostadodavca, da je čuva i da je vrati kad je ovaj bude zatražio. U ovom slučaju bi značilo da je između oštečenog i Maxija nastao Ugovor i da Maxi nije ispunio svoju ugovornu obavezu, shodno članu 154 stav 1 ZOO : Ko drugome prouzrokuje štetu, dužan je nadoknaditi je ukoliko ne dokaže da je šteta nastala bez njegove krivice."


Izvor" Informer"

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu