NEVEROVATNO: Radnik se zaključao u preduzeću i odložio štrajk?! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Radnik Niskogradnje, Željko Tucaković, zaključao se danas popodne u tom preduzeću, zahtevajući ispunjenje zahteva, među kojima je na prvom mestu pravo na rad, odnosno zahtev da bude raspoređen u neko od javnih komunalnih preduzeća.

Nakon pregovora, koje je u prisustvu policije obavio sa vršiocem dužnosti direktora Niskogradnje, Vukojem Radovanovićem, Tucaković je pristao da svoj protest zamrzne do ponedeljka. Ukoliko ne bude pomaka u ispunjenju njegovih zahteva, najavio je da će sa članovima svoje porodice u prostorijama Niskogradnje otpočeti štrajk glađu.

Nekoliko pripadnika policije dežuralo je danas posle podne ispred Javno-komunalnog preduzeća ''Niskogradnja'', pošto se jedan od radnika, Željko Tucaković, zaključao u prostorijama u ulici Kneza Miloša, zahtevajući da se ispune zahtevi koje je uputio poslovodstvu. Nakon pregovora sa vršiocem dužnosti direktora ''Niskogradnje'', Vukojem Radovanovićem, Tucaković je pristao da svoj protest zamrzne do ponedeljka.

Radnik ''Niskogradnje'', Željko Tucaković pre svega zahteva da bude raspoređen u neko od javnih komunalnih poreduzeća. Pored toga, on traži i isplatu zaostalih zarada, uplatu PIO doprinosa, ali i utvrđivanje odgovornosti svih direktora koji su Niskogradnju doveli u trenutnu situaciju.


Tucaković, koji je jedan od 62 radnika ''Niskogradnje'', najavio je da će ukoliko ne bude raspoređen na rad u neko od javno-komunalnih preduzeća, u ponedeljak, u prostorijama preduzeća započeti štrajk glađu zajedno sa članovima svoje porodice.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu