Kragujevac: Šta nam donose ''reciklažna dvorišta''? - iKragujevac


Vesti

Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, kaže da je Kragujevac “u fazi formiranja i gradnje reciklažnog dvorišta”. 

– Dobili smo sredstva od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i u toku je priprema dokumentacije za javni poziv, pa sledi početak radova za oko mesec dana.

Reciklažno dvorište biće u okviru JKP “Čistoća” i za to je izdvojeno 45 miliona dinara.

Oko tri miliona su za projektnu dokumentaciju, 27 je za izgradnju objekta i 15 miliona za opremanje. Prvo će se raditi prilazi objektu, a za to vreme dobićemo potrebnu dokumentaciju za dalje radove. Objekat će biti opremljen pokretnim trakama za reciklažu. 

Maksimović priznaje da se ne može apelovati na svest građana da recikliraju, u trenutku kada nemaju ni dovoljno kontejnera.


– Mi smo mesecima bili u problemu da su nam ulice pune đubreta, a ni sada nema dovoljno kontejnera. Dešavalo se da “Čistoća”, koju smo dolaskom na vlast zatekli u očajnom stanju, na ulice izađe sa tri kamiona, a 12 je pokvareno. Mi ćemo iz kredita kupiti i kamione i kontejnere, ali dok se to ne desi ne možemo apelovati na građane da recikliraju, jer ni mi nismo obavili ono što je naš posao. Kada tu uvedemo red, pojačaćemo kampanje – kaže Maksimović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu