JKP " Čistoća" spremna za zimsku sezonu! - iKragujevac


Vesti

 U JKP “Čistoća“ danas je održana zimska smotra na kojoj se svake godine proverava spremnost mehanizacije i utvrđuju količine soli i agregata neophodne za održavanje saobraćajnica u zimskim mesecima.

Današnja smotra pokazala je da je JKP “Čistoća“ sa kompletnom mehanizacijom spremna za zimsku sezonu. Oprema je remontovana, kupljene su nove zimske gume i u svakom trenutku u pripravnosti je 11 ekipa, devet po planu a dve u rezervi, kaže v.d. direktora JKP “Čistoća“ Radosav Matić. U slučaju većih padavina i ozbiljnijih problema u saobraćaju obezbedili smo rezervne građevinske mašine, a obezebeđeno je 1200 tona soli i 1200 tona kamenog agregata. Ove količine su dovoljne za posipanje, ali ugovoreno je i da za potrebe Zimske službe pristižu u kontinuitetu nove količine agregata.

JKP “Čistoća“ održava oko 500 kilometara lokalnih, nekategorisanih i gradskih puteva, a u saradnji sa JKP “Zelenilo“ odžava gradske trgove i trotoare. Imajući u vidu da je mehanizacija zasterela i da može doći do prekida rada pojedinih mašina, rešeno je da u slučaju potrebe angažujemo rezervnu mehanizaciju firmi sa kojima sarađujemo, objasnio je Matić.

Današnjoj smotri Zimske službe prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave i javno komunalnih preduzeća.

Za održavanje gradskih ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva tokom zimskih meseci grad Kragujevca iz budžeta izdvaja 40 miliona dinara na godišnjem nivou, a dešavalo se da je zbog jakih zima i obilnih padavina grad izdvajao i do 100 miliona

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu