Ko stavlja žilete u burek u Kragujevcu?! - iKragujevac


Vesti

Skoro svakodnevno poljoprivredna inspekcija u Srbiji dobija prijave građana da su u hrani nalazili kamenje, bube, sunđer, čak i miša. Ni trećina podnetih prijava nije dokazana, a ogroman broj je uzrok podmetanja konkurencije ili osvete radnika. A ko je stavljao žilete u burek u Kragujevcu, pitanje je koje je uzburkalo javnost u našem gradu, i šire!

U firmi koja proizvodi pomenuti burek nisu hteli da komentarišu navode i optužbe sa Fejsbuka. Kažu da će svoju reč dati samo ako ih poseti inspekcija, ali i da ne postoji nikakva mogućnost da žilet slučajno završui u bureku, jer ni u jednom delu procesa proizvodnje nema žileta.

To je potvrdilo još troje zaposlenih u različitim kragujevačkim pekarama. U ovoj firmi, u toku je otvaranje novih lokala, što upućuje i na mogućnost da je uplašena konkurencija umešala prste.

– Pre pet ili šest godina u Beogradu je prijavljen ovakav slučaj, da je žilet pronađen u pekarskom proizvodu. Sproveli smo kontrolu celog objekta u kome se hrana sprema za tu pekaru i onda pozvali policiju. Ispostavilo se da je za žilet u bureku odgovoran bio nezadovoljni radnik – ispričao je jedan inspektor.

Jedan od čelnih ljudi poznate kragujevačke pekare kaže da se u ovom biznisu jednom mesečno dešava prijavljivanje koječega u hrani, mada se dešavalo da zaredi iz dana u dan.

- Recimo, došao nam je čovek noseći u ruci svoj zub. Kaže da je zub slomio na naš đevrek u kome je bio kamen. Hteo je odmah da mu damo 120 evra kako bi napravio novi zub. Pritom, čovek nije sa sobom imao ni đevrek, ni kamen, ni račun za pecivo, samo taj zub – ispričao je kragujevački privrednik koji kao i drugi, ne želi da se njegova pekara dovodi u bilo kakvu vezu sa žiletima u hrani.

U kragujevačkom udruženju za zaštitu potrošača objašnjavaju da su o slučaju “žilet u bubreku” obavešteni, ali da su maksimalno oprezni u ovakvim situacijama i da građane upućuju na inspekcije.

– Čim neki proizvod nije upakovan, svašta može da se desi. ne bih komentarisao ništa o bureku jer nemam dokaza. Ipak, imali smo prijave koje deluju malo neverovatno. Žena je došla tvrdeći da je u sladoledu čuvenog proizvođača pronašla celu protezu i htela je zbog toga da ih tuži. Nije sa sobom imala tu protezu – ispričao je Zoran Nikolić iz Udruženja za zaštitu potrošača Kragujevac.

Nakon što se vest o žiletu u bureku kao požar nedavno proširila na vestima, jedni su branili čuvenog proizvođača, a drugi se razgnevili kako se radnik svetio gazdi rizikujući da se nečije dete unakazi.

Mnogima je bilo smešno, pa su burek imenovali u “pita žilet” ili “krvavi burek”.

 

Izvor: Alo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu