''Selu u pohode'' - iKragujevac


Vesti

Crveni krst Kragujevca u saradnji sa Savetima mesnih zajednica Ugljarevca, Ramaće, Dobrače, Velikog Šenja i Male Vrbice, a pod pokroviteljstvom Grada, organizovao je akciju ''Selu u pohode''.

Pored obavljanja zdravstvenih pregleda, meštani ovih sela dobili su i potrebne savete lekara opšte prakse, internista, ginekologa, stomatologa.

Institut za javno zdravlje u Kragujevcu uzorkovao je u Ugljarevcu vodu za piće radi provere njene ispravnosti.

Akcija Selu u pohode okupila je ekipu koju su pored organizatora, Crvenog krsta činili predstavnici Doma zdravlja, Stomatološke službe, Instituta za javno zdravlje, Hitne medicinske pomoći, Službe za zdravstvenu zaštitu žena, Poljoprivredno savetodavne službe, Saobraćajne policije...

Meštani, uglavnom starije osobe, su na jednom mestu, u prostorijama Ambulante u Uglarevcu, mogli da obave i specijalističke preglede.

Veliko zadovoljstvo i zahvalnost izrazili su meštani ovih sela istakavši da bi ovakve akcije trebalo češće organizovati.

Za zdravlje i probleme najmlađih zadužena je bila doktorka Zdenka Karaklajić i lekari Zavoda za stomatologiju.

Akcija Selu u pohode veoma je značajna za seosko stanovništvo, a kako najavljuju organizatori, biće organizovana i u drugim šumadijskim selima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu