Javno stambeno preduzeće Kragujevac: Novog podužetka za reprogram neće biti - iKragujevac


Vesti

Javno stambeno preduzeće Kragujevac pozavi građane koji imaju dug po Sistemu objedinjene naplate da do kraja meseca sklope ugovor o reprogramu. Kako navode u tom preduzeću dug je imalo oko 12 hiljada građana, a do danas je sklapanjem ugovora ili direktom uplatom taj problem rešilo više od polovine.

Većina građana, kako govore podaci Javnog stambenog preduzeća Kragujevac i dalje redovno izmiruje obaveze prema Sistemu objedinjene naplate. Od ukupno 66 hiljada korisnika, 12 hiljada je imalo dug za period od novembra prošle do avgusta ove godine. Kako je Kanalu 9 rekao direktor Javnog stambenog Slavoljub Jelić ukupna dugovanja za taj period iznose nešto više od 200 miliona dinara, najviše za grejanje, 130, i odnošenje smeća 35 miliona dinara. Oko 30 miliona duguje se za usluge održavanja stambenih zgrada.

U Javno stambenom preduzeću apeluju na građane da iskoriste mogućnost reprograma, jer od 19. novembra stižu tužbe od privatnih izvršitelja čiji troškovi mogu da budu i viši od dugovanja. Zanimljivo je da velika većina dugova iznosi do 3.000 dinara, ali i da nenaplaćeni računi 120 korisnika iznose i preko 100.000. Novog podužetka za reprogram neće biti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu