Ima posla u Fiatu: Italijani spremaju hit automobil, hoće li se praviti u Kragujevcu? - iKragujevac


Vesti

Nije tajna da se Vlada Srbije i Premijer Vučić svim silama trude da "nagovore" italijanskog proizvođača da pokrene proizvodnju novog modela u Kragujevcu. Pravi bum "fiat" bi mogao doneti svojim novim modelima takozvanog C segmenta koji bi pripadao SUV modelima.

Od 2009. godine, kada je krenula kriza automobilske industrije mnogi svetski auto giganti utrkuju se ko će “izbaciti” više novih modela kako bi pridobili kupce i vratili se ponovo na tržište.

Takav je slučaj i sa proizvođačem automobila “fiat” koji svoje pogonske kapacitete ima i u Kragujevcu u srcu Šumadije.

Nije tajna da se Vlada Srbije i Premijer Aleksandar Vučić svim silama trude da “nagovore” italijanskog proizvođača da pokrene proizvodnju novog modela u Kragujevcu. S obzirom da je kapacitet proizvodnje 300.000 vozila, a proizvodi se upola manje, prostora za proizvodnju novog modela svakako ima, a možda i više njih.

Evropsko tržište automobila polako se oporavlja, a “fiatu” je to idelana prilika da započne nov “napad” na svoje kupce, ali i pridobije nove. Pored toga, proizvodnja novog modela se nameće kao nužan opstanak najvećeg srpskog izvoznika, ne samo zbog ogromne konkurencije, nego i zbog sve većeg očekivanja kupaca u pogledu cene i kvaliteta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu