Kragujevački „klinci“ vratili veru u klupsku košarku! - iKragujevac


Vesti

Neki novi klinci potrudili su se u četvrtak uveče da napune kragujevački hram sporta, Halu „Jezero“ i uspeli su, ne samo to već i da izmame aplauze i ovacije oko hiljadu okupljenih ljubitelja košarke!

Kada su mnogi pomislili da će posle kraha ere Miroslava Nikolića na klupi Radničkog doći do nestanka kragujevačke klupske košarke , iskreni ljubetilji, entuzijasti i pravi poznavaoci ovog sporrta su uzeli stvar u svoje ruke i rešili da postave zdrave osnove za razvitak ovog, medju mnogim kragujevčanima omiljenog sporta.

Kragujevački košarkaški klub Radnički kao član sportskog društva Radnički , najstarijeg sportskog društva u Kragujevcu nema pravo na loše razultate kada se uzme u obzir bogata istorija kluba.

Za dobre rezultate zaslužna je i nova uprava i stručni štab. Tandem Lončar – Milojević sastavio je tim čiju okosnicu čine kragujevački „klinci“ i par iskusnih igrača. 

Za predsednika kluba, Nikolu Lončara, ambicije KKK Radnički su postupni povratak na najviši nivo srpske košarke. Iistovremeno, podrška tom cilju biće kvalitetan rad sa mladima. Kako ističe, voli brzu i atraktivnu košarku sa puno mladih igrača na terenu, favorizuje košarku koja je lepa za oči gledalaca jer su oni sastavni deo ove igre, tako da u narednim mesecima takvu košarku možemo i očekivati prilikom igre naših košarkaša!

Trener Milojević ističe da je prvi tim spoj iskusnih i mladih igrača, čiji je takmičarski prioritet osvajanje prvog mesta i plasman u Prvu ligu Srbije. Paralelno s tim, zadatak stručnog štaba je da mladi igrači dobiju šansu na terenu, da pokažu svoj kvalitet. To je plejada mladih igrača od kojih se očekuje da za godinu-dve budu nosioci igre u ciljanoj Košarkaškoj ligi Srbije. Uz prvi tim idu dve izuzetno jake selekcije. To je naša mladost, divni momci koji će uz pravi rad sigurno postati pravi igrači.

U prvoj, debitanskoj utakmici ove sezone u Drugoj regionalnoj ligi – Zapad 2 košarkaši KKK Radničkog su ostvarili ubedljivu pobedu protiv ekipe KK Bane Raška i u neravnopravnoj borbi pred domaćom publikom ostvarili pobedu rezultatom 115:34 (29:7, 27:13, 28:2, 31:12).

Gostujući sastav je nadigran u svim elementima, jedino pariranje viđeno je sa linije slobodnih bacanja, ali su u ostalim segmetima igrači iz Raške pokazali inferiornost.

Kragujevčani su bili nadmoćni u skoku - 50:20, neuporedivo bolji asistenti - 30:7, i naposletku kvalitetniji šuteri - dvojke 68%:18%, trojke 5:1.

Ovaj trijumf domaćina umnogome je odraz nemoći gostiju da pruže jači otpor, ali više od izvojevanog trijumfa Šumadince sokoli to što već od prvog meča uživaju žestoku podršku sa tribina na kojima je bilo nešto manje od hiljadu ljubitelja košarke. Upravo prisustvo sugrađana i njihova snažna podrška, najjači su utisci trenera Nenada Milojevića posle prvih upisanih bodova.

Svi igrači Radničkog su ravnopravno nosili epitet junaka pobede, a kao ''košgeteri'' izdvojila se sedmorka "dvocifrenih" strelaca: Ristanović - 19 poena, Milosavljević - 15, Tomašević i Mitrović - po 12, Nikolić, Radojević i Šamanović - po deset poena. Tik uz njih bili su Arnaut - devet, Knežević - osam, Vasilić - šest, dok je Simić ubeležio četiri poena.

Mladi igrači Radničkog , željni dokazivanja , uspeli su vrednim radom na treninzima, poštenim odnosom prema igri i svom treneru da pokažu celokupnoj košarkaškoj javnost kako za uspeh i dobar rezultat nije isključivo potreban novac, već talenat, naporan rad i veliko srce.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu