Posao za preko 200 Kragujevčana kroz javne radove - iKragujevac


Vesti

Prvi javni radovi počinju od septembra a na njima će biti angažovano 262 nezaposlenih od čega su 123 osobe sa invaliditetom na području Kragujevca i šumadijskih opština.

Prihvaćeni su programi javnih radova za 34 izvođača, javnih preduzeća, ustanova i udruženja iz Kragujevca i šumadijskih opstina kojima je povereno izvođenje javnih radova na konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje koji je bio otvoren do 20. jula.

U javnim radovima radno angažovanje može da traje najduže 3 meseca. Prema programu Nacionalne službe za zapošljavanje za radno angažovanje učesnicima javnih radova obezbeđena je mesečna naknada od 15 000 dinara, nezavisno od stručne spreme, radni staž i dopronosi.

U NSZ-u najavljuju zaključivanje ugovora sa izvođačima i selekciju nezaposlenih za učešće u javnim radovima gde će prednost imati dugoročno nezaposlene osobe, tehnološki višak kao i osobe bez posla sa nižim kvalifikacijama.

Javni radovi su u oblasti očuvanja i zaštite životne sredine kao i program usluga geronto domaćica i personalnih asistenata na seoskom i gradskom području.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu