DIRLJIVO: Ovčica posle 5 dana ponovo kod vlasnika (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Porodica Pavlović iz Lapova kod Kragujevca pet dana potrošila je, ni manje ni više, nego pokušavajući da udomi ovcu! Životinju su pronašli kako sama luta drumom!

Neobična avantura počela je u noći između prošlog utorka i srede. Vraćajući se autom sa rođendana, pola sata iza ponoći, Pavlovići su na glavnom putu “carigradskom drumu” u Lapovu, a u neposrednoj blizini svog imanja u Slatini, primetili životinju kako trči po sred puta.

– Nije znala kuda će, izbezumljena i zaslepljena farovima. Da ne bi izazvala saobraćajnu nesreću, zaustavio sam vozilo. Ona je takođe stala. Bila je izmorena. Jezik je isplazila i teško disala. Rešio sam da je povedem do našeg tora sa kozama. Tu je i prenoćila – kaže Mija Škvorc Pavlović, penzioner i preduzetnik.

O zalutaloj ovčici odmah su počeli da brinu, pored Mije, i njegova supruga Vesna, sin Slavko i ćerka Ivana.

– Ujutro smo je nahranili i napojili. Pre nismo smeli, da ne bi dobila upalu pluća. Ovčica je bila tako pitoma i mirna. Dali smo se u potragu za vlasnicima. Dva dana smo se raspitivali po komšiluku, ali nikome takva životinja nije nedostajala. Onda smo u petak objavili na fejsbuku da je kod nas nečija ovčica. Čekali smo do nedelje – kaže Mija.

I pored tišine od utorka do nedelje, sudbina ovčice je priča sa srećnim krajem. Za njen povratak kući zaslužan je Fejsbuk.

 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu