Policajci na kupalištima u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ključne mete lopova su otvoreni bazeni u Kragujevcu i Šumaričko jezero. Ukradene stvari kradljivci preprodaju i tako zarade par stotina evra nedeljno. Upravo zbog toga je pojačan broj policajaca na bazenima. 

Na kupalištima širom Srbije lopovi sve češće kradu novčanike, mobilne telefone ali i manje vredne stvari poput papuča i peškira. Najviše se krade za vikend kada su gradske plaže prepune gostiju.

Pelješenje  je praksa iskusnih lopova koji u grupicama vrebaju iz prikrajka i kada ljudi odu u vodu neprimetno za svega par minuta pokupe sve što im je na dohvatu ruke.

Lopovi najčešće "rade" vikendom pa se kupačima savetuje da budu oprezni.

Na otvorenim bazenima prisutan je jedan broj policajaca u civilu, ali bolji bi efekat bio kada bi bili u uniformi, kako bi se lopovima stavilo do znanja da tu ne smeju ništa da rade, kaže direktor Sportskog centra Park, Marko Pavlović.

Policija je upozorila građane da paze na svoje stvari, jer policijske patrole ne mogu da budu na nekoliko kupališta u isto vreme. Samo gradske otvorene bazene, tokom najtoplijih dana, poseti tokom radnog vremena i do 5.000 ljudi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu