Prijem za juniore VK Radnički - iKragujevac


Vesti

Juniori Vaterpolo kluba Radnički, generacija 1996. godište, osvojili su bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije i tako napravili ogroman uspeh, donevši svom klubu prvo odličje sa državnih takmičenja. Tim povodom član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti, Boris Kovačević organizovao je danas prijem za mlade vaterpoliste i njihove trenere.

Grad Kragujevac je izuzetno ponosan na rezultat juniorske ekipe Vaterpolo kluba ''Radnički'' koja je donela medalju sa republičkog takmičenja i oni su pravi primer kako sport u Kragujevcu treba da funkcioniše u narednom periodu. Ako uzmemo u obzir da ovi dečaci pre tri godine nisu ni imali bazen i da većina njih nije ni znala sva pravila ovog sporta a da danas u zemlji vaterpola, kakva je Srbija, osvajaju medalju na republičkom takmičenju jeste sigurno posledica kvalitetnog stručnog rada i celog ambijenta koji postoji u ovoj ekipi i uopšte primer svim drugim sportovima da sport u Kragujevcu treba da bude na zdravim i uspešnim osnovama koje pre svega čine mlađe selekcije, stručan i kvalitetan rad sa njima, da oni budu naš ponos i okosnica prvih timova – rekao je Kovačević.

Na finalnom turniru, na „Banjici“, izabranici Živislava Živanovića su do trećeg mesta došli trijumfom nad ekopom Vojvodine, a poraze su pretrpeli od Banjice i Crvene zvezde.

Klub se svakodnevno suočava sa velikim problemima kada je u pitanju opstajanje kluba ali kad su naši rezultati u pitanju stvar je potpuno drugačija. Rezultati koje je postigla ova selekcija su zaista izvanredni. Nadam se da ćemo u narednim regionalnim takmičenjima biti prvaci u svim kategorijama i da će još naših mladih selekcija biti u prilici da se bore za medalje. Njihov uspeh je posledica ozbiljnog rada sa trenerima veoma bogatog iskustva a pored rada neizostavna je disciplina, ali i želja igrača da nauče vaterpolo jer za vreme od tri godine osvojiti medalju na državnom prvenstvu je skoro neverovatno – rekao je trener juniora Živislav Živanović.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu