KG: Važna pitanja na sutrašnjoj sednici Gradskog parlamenta - iKragujevac


Vesti

Na predstojećoj 31. sednici Skupštine grada Kragujevca, koja će se održati sutra, biće reči o više važnih pitanja o kojima će diskutovati odbornici, a jedno od njih je Odluka o završnom računu budžeta grada za 2014.godinu.

Osim završnog računa, jedna od najvažnijih odluka za građane je davanje saglasnosti na izmene programa poslovanja JKP ''Čistoća'' koje se odnose se na izmenu plana nabavke za ovu godinu. Ova odluka će omogućiti ''Čistoći'' nabavku pet novih kamiona smećara za odnošenje smeća i 2 hiljade kontejnera.

Odbornici će razmatrati i predlog Odluke o pristupanju izradi Strategije socijalne zaštite grada Kragujevca za period 2015 - 2019 godine, i to je izvorni posao lokalne samouprave da kroz određene odluke obezbedi regulaciju korišćenja svih oblika socijalne zaštite.

Na inicijativu zaštitnika građana i udruženja invalida gradski paralment će razmatrati i izmene Odluke o javnim parkiralištima. Korišćenje otvorenih i zatvorenih parkirališta za invalidna lica biće regulisano posebnim Pravilnikom koji će pripremiti nadležna Gradska uprava a o kome će se izjasniti Gradsko veće.

Takođe na sednici Skupštine grada naći će se i plan detaljne regulacije ''Dela gradskog centra'', predlozi Odluka o izmenama Odluke o osnivanju JP RTK, kao i Odluke o metodu i modelu privatizacije ovog javnog preduzeća, predlog operativnog plana poplava grada Kragujevca za 2015.godine i druge teme.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu