Apel na poštovanje zabrane saobraćaja u Spomen parku - iKragujevac


Vesti

Pojedini vozači se ne obaziru na uvedenu zabranu prolaska motornih vozila od muzeja 21. oktobar do hotela u Šumaricama, pa su kontrole saobraćajne i komunalne policije učestale u ovom delu grada. Memorijalni kompleks Spomen park uskoro dobija obeleženu biciklističku stazu koja će biti izdvojena iz jedne kolovozne trake.

Dugogodišnje navike nisu omele mnoge vozače da krše saobraćajne propise. Iz tog razloga saobraćajna policija ima česte kontrole naa ulazu u Spomen park kao i na drugim mestima unutar parka.

Gradska uprava rešena je da ovaj deo parka koriste pešaci, biciklisti i rekreativci pa je prolaz vozilom moguć isključivo uz posebnu dozvolu i to prilikom organizovanih poseta.

Uskoro će memorijalni kompleks Spomen park dobiti obeleženu biciklističku stazu koja će biti izdvojena iz jedne kolovozne trake. Ovo će biti prva biciklistička staza u Kragujevcu a u planu je i restauracija trim staze oko Desankinog venca koja je zapuštena, najavili su iz Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu